10. 11. 2010

PRÁDLO PRO NÁS



Jak kupovat prádlo
Pomineme starověké kožené bederní zástěrky, antické subligaculum (něco jako trenýrky), rytířské podvlíkačky a renesanční spodky a skočíme rovnou do prvních slipů, které se začaly vyrábět 
v roce 1930.
Trenýrky tou dobou přišly s pružným pasem, takže už žádné zadrhávací tkaničky. Tím pádem mohl vypuknout věčný konkurenční boj. Trenýrky vítězily dobrou vzdušností, tak přišly slipy se šikmým větracím otvorem. Inspirací k příčnému větrání byla v roce 1936 klokaní kapsa.



Se světovou válkou se prádlo začalo barvit, aby bílé trencle neprozradily bojovníky v zákopech. Po světové válce zase pánskému spodnímu prádlu pomohly nové technologie výroby vláken. Zvláště lycra udělala mužský svět zase o něco příjemnější.

V 70. a 80. letech používají návrháři jako hlavní bod reklamy a propagace prádla sex. Slipy se šijí kratší, z neobvyklých látek, mají skvělý desing, úžasné barvy a kombinace. Díky velkému výběru se prádlo stává módní záležitostí. Dnes můžete koupit prádlo na sport, všední nošení, k milostným příležitostem, hřejivé, takzvaně humorné a také účelové - třeba s kapsičkou na kondom :) 


Než půjdete trenýrky koupit 
Přijde-li vám spodní prádlo jako vhodný dárek, asi se s potencionálním příjemcem dobře znáte. Tudíž víte, co rád nosí. Nepokoušejte se ho jiným výběrem ze základní trojice slipy, boxerky, trenýrky nějak měnit. Můžete mu ale předvést kvalitativní posun v materiálech, střizích a barvách.

Prodávají se saténové trenýrky pro klasiky (hladce kloužou a nehrnou se), bavlněné pro sportovce (dobře sají pot), boxerky, ale i trenýrky na doma nebo na spaní. 




A kdybyse vám pořád zdálo, že si nemůžete vybrat, sdělte svému milému místo dárku toto: Současná sexualizace spodního prádla odstartovala kuriózní trend - nenosit vůbec žádné, tedy chodit naostro. (koneckonců Skoti nenosí pod kilt také nic, a jakou tam mají zimu) 





zdroj textu: idnes.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat